Хандбалистките посрещат ПАОК, загряха за гъркините с победи в Румъния
Хандбалистките посрещат ПАОК, загряха за гъркините с победи в Румъния / Дарик нюз, архив

Две победи записаха хандбалистките на “Етър- 64” в румънски град Каракал над едноименния местен тим, който е шампион на Румъния при девойките старша възраст. В първия мач великотърновки се наложиха с 33:27. Най- резултатна бе Станислава Димитрова със 7 попадения, Бурнева завърши с 6, Богданова с 4, Зоя Стефанова, Коцева, Павлова и П. Кръстева с по 3, Д. Кръстева с 2, Дончева и Стоилова с по едно. Във втората среща “виолетовите” спечелиха с 33:17.

Двубоите бяха генерална репетиция преди днешното домакинство на гръцкия ПАОК (Солун) от турнира за купата на EHF. Първият мач е довечера от 18,00 ч. в ДКС “Васил Левски” при свободен вход. “Предварително прогнози е трудно да се правят. Зависи как ще се развие мачът, но трябва да играем добре и да се докажем като отбор. Благодарение на наши контакти успяхме да намери видео от срещи на ПАОК и да разузнаем противника”, коментира старши треньорът Йонка Генчева.

Тимът от Солун стана шампион на Гърция, като изненадващо изпревари фаворитите за титлата. През лятото подмени голяма част от състава си и привлече националната вратарка на Сърбия -Сладана Джерич, която е единствената чужденка в отбора.

От великотърновския клуб заявиха, че очакват активната подкрепа на своите фенове. Вече 165 души наброява фенклуб “Етър-64” и те ще бъдат облечени в специално изработените виолетови фланелки. За публиката отново ще има и томбола с продукти на различни фирми.

Рефери на мача са полякините Малгожата Гутовска и Урсула Лешак. Делегат на международната федерация е Кенан Сиврикая от Турция.