Грипът отложи старта на Общинските ученически игри
Грипът отложи старта на Общинските ученически игри / Дарик нюз

Началото на ученическите игри в община В. Търново се отлага, заради обявената грипна епидемия, съобщи старши експертът по въпросите на спорта Мирослав Паничаров.

По предварителни разчети игрите трябваше да започнат на 28 януари с битките на шахматистите, но тъй като училищата са в грипна ваканция, стартът на майсторите на древната игра се пренасрочва за 18 февруари.

На същата дата са и състезанията по волейбол за юноши и девойки ХІ- ХІІ клас, но тъй като според Наредбата за провеждане на игрите един ученик може да участва само в един вид спорт това не е проблем.

Така най- напред в тазгодишната надпревара ще се впуснат състезателите по тенис на маса. Техният турнир е насрочен за 3 февруари в ОУ „Бачо Киро”. Ако грипната ваканция обаче бъде удължена ще се търси друга дата.

Като цяло графикът е уточнен с Регионалния инспекторат по образование и разпратен по училищата. На 15 февруари ще бъдат състезанията по хандбал. През следващите три дена в ДКС „Васил Левски” ще премерят сили волейболните отбори.

Бадминтонистите ще играят на 22 и 24 февруари в СОУ „Емилиян Станев”, а лекоатлетите ще бягат и скачат на 23- ти следващия месец в закрита писта на стадион „Ивайло”. Баскетболните срещи са насрочени за 14- ти, 21- ви и 28- ми февруари в залата на стадион „Ивайло”.