Горнооряховските архангели организират мотопоход до х. Божур
Горнооряховските архангели организират мотопоход до х. Божур / Община Г. Оряховица

Сдружение Мотоклуб „Архангелите” в Горна Оряховица организира поход до хижа „Божур” днес. В 11.00 ч. участниците ще се съберат пред паметника на Никола Петров в едноименния парк, където ще поднесат цветя. След това ще се придвижат по ул. „Св. Княз Борис І” до центъра на града.

Мотористите ще поднесат цветя и пред паметника на Георги Измирлиев, след което ще се отправят към хижата. От пл. „Георги Измирлиев” те ще преминат по ул. „Цар Освободител”, ул. „Младост”, ул. „Хр. Смирненски” и ул. „Мано Тодоров”. Мотоциклетното шествие е в чест на покровителя на клуба Св. Архангел Михаил и в същото време е закриване на сезона с празник на хижа „Божур”.

19 горнооряховчани, запленени от рева на моторите, създадоха мотоклуб „Архангелите” тази есен. Председател на Сдружението е Георги Няголов, а в Управителния съвет влизат още Йосиф Анчев и Христо Рахнев. Сред учредителите е 82-годишният Георги Айнаджиев, който има в колекцията си над 50 мотора. Най-младата учредителка на клуба пък е 17-годишната Десислава. В мотопарка на „Архангелите” има почти всякакви класове мотори – турист, чопър, индуро, пистов, липсва само кросова машина. Почти всички ще минат днес по горнооряховските улици.