Горнооряховският кмет награди малки спортисти и техните треньори
Горнооряховският кмет награди малки спортисти и техните треньори / Дарик нюз

Кметът на Община Горна Оряховица  инж. Добромир Добрев прие в кабинета си малки спортисти от града, станали шампиони на страната през миналата седмица.

Градоначалникът отличи Галин Ангелов, спечелил титлата от Държавното първенство по борба в категория до 42 килограма. Уважени бяха треньорът Николай Ганев и останалите му възпитаници, донесли на горнооряховския клуб четвъртото място в Даржавното по свободна борба, домакин на което също бе Спортна зала „Никола Петров". Инж. Добрев съобщи, че е започнал пълен ремонт на залата по борба на стойност 152 000 лева, като целта е градът да приеме международния турнир „Никола Петров".

Кметът връчи шампионската купа на най- малките хандабалисти от ХК „Раховец", победители в държавното първенство до 12 години. Отбор на „Раховец" печели първенството в тази възрастова група за трета поредна година, а беше и домакин на последните финали. Купата остава за винаги в тяхната витрина, тъй като от следващия сезон най- малките ще участват само в спортни фестивали. Отличието вдигна капитанът на шампионите Велимир Даскалов, отличия имаше и за треньорите - Пламен Панев, Мариета Чолакова и Илияна Якова.
Пламен Панев, който е и председател на клуба връчи специални клубни плакети на кмета и на шефа на Общинско предприятие „Спортни имоти" Петя Богданова в знак на благодарност за грижите, които полагат за спортната база.

„Ще продължим да инвестираме в съоръженията и да ви създаваме все по- добри условия. От вас се иска да се състезавате със самочувствие и да продължавате да носите успехи на Горна Оряховица", каза инж. Добромир Добрев.