Голов трилър в дербито за върха в група З, Иван Гинов поведе при стрелците
Голов трилър в дербито за върха в група З, Иван Гинов поведе при стрелците / Дарик нюз, архив

Четири оспорвани мача изгледа публиката в ДКС „В. Левски"  по време на осемнайстата вечер от началото на зимния турнир по футбол.

Снощи дербито за първото място в група „З" завърши с резултатно равенство 4:4, което помогна на „Владислав" да остане на върха. Това позволява на джулюнчани да бъдат поставени, при жребия утре вечер и да срещнат на осминафинал някой от вторите отбори в другите групи. Иван Гинов вкара два гола за 8 минути и осигури комфортен аванс за тима си. „Ботев- 1921" обаче отговори светкавично в рамките на 120 секунди. В 11- ата минута Борис Чакъров намали на 2:1, а в 12- ата Енвер Силистрелив провря топката под плонжа на вратаря за 2:2.
В средата на втората част Емил Георгиев заби топката под гредата за пълен обрат и 2:3 в полза на златарчани. След това отново дойдоха силни минути за „Владислав". Станимир Добрев отблизо доведе нещата до ново равенство 3:3, а в 34- ата минута Иван Гинов с глава оформи хеттрик за 4:3. Попадението бе десето за него и го изведе начело при стрелците. Точна на спора сложи Енвер Силистрелиев, фиксирал крайното 4:4 в 38- ата минута.

„Алекс ОК" пречупи с 4:2 „Импулс" в група „Ж" и си осигури участие в следващата фаза. Победителите веднага получиха премии от по 50 лева и маркови обувки за футзал от спонсора си Александър Нанков- собственик на едноименната транспортна фирма и общински съветник от ГЕРБ. Още във 2- ата минута „Алекс ОК" дръпна с гол на Ивелин Момчилов, намерил далечния ляв ъгъл за 1:0. В 13- ата Лъчезар Русев покачи на 2:0 и при този резултат дойде почивката.
В началото на второто полувреме Георги Донев порази десния ъгъл и върна „Импулс" в мача, но за кратко. В 27- ата минута Ивелин Момчилов излезе сам срещу вратаря и го преодоля за 3:1. Пет по- късно Емрах Шабан довърши горнооряховци с четвърто попадение. До края импулсите успяха да направят загубата си почетна с гол на Аврам Аврамов от дузпа.

В третия мач от програмата за вечерта отборът на „Долапчиви" записа първа победа, надделявайки над „Севастократор" с 2:1. Успехът обаче бе само за престиж, напред продължават победените. 160 секунди игра бяха необходими на Стамен Иванов, за да открие резултата в полза на „Долапчиеви". Христо Чорбаджиев покачи на 2:0 в 33- ата минута, а малко преди края на срещата Александър Апостолов намали на 1:2 с шут от близо.

Последният двубой от осемнайстия ден противопостави опашкарите в група "Д" "Дрийм тийм" и "Ел Класико", които в крайна сметка стигнаха до хикс по между си и приключват участието в турнира с по една точка. Христо Димчев изведе напред "отбора на мечтите" във 2- ата минута. В 9-ата Заим Кавръков остана очи в очи с вратаря и покачи на 2:0. Две минути след това Деян Ганев намали на 2:1, а окончателното 2:2 фиксира Красимир Стамов в последните секунди на мача.

Тази вечер са мачовете: 17 ч. „Водстрой"- „Афродита флора", 18 ч. „Но Нейм"- „Автодизел", 19 ч. „Багатури"- „Санитрейд" и 20 ч. „Ветеран турист"- „Ботев".