ГЕРБ е първа политическа сила в Полски Тръмбеш, отчете общинската организация
ГЕРБ е първа политическа сила в Полски Тръмбеш, отчете общинската организация / Дарик нюз

Като прецедент в най- новата история на П. Тръмбеш- една традиционно червената община, определи резултатите от парламентарните избори през 2009 г. координаторът на ГЕРБ там д-р Емил Енчев. Тогава ГЕРБ събра близо 1000 гласа повече от БСП и стана първа политическа сила, припомни той по време на отчета си пред общинската организация и областния лидер Даниел Панов. Резултатите от местните избори през миналата година отредиха първото място на ГЕРБ в Общинския съвет, чийто председател е д-р Емил Енчев. Опонентът на управляващата партия в кметската надпревара Георги Чакъров заложи на консолидирането с други политически сили и това е причината той да спечели още на първи тур, добави д-р Енчев. Чакъров  беше подкрепен от ДПС, чийто вот имаше решаващо значение за изхода от изборите в П. Тръмбеш, сочи анализът на общинската организация. Кадрови дефицит отчита ръководството на ГЕРБ в малката община. Над 80% от завършващите средното си образование младежи напускат района и никога повече не се връщат.

В рамките на отчета си д-р Енчев маркира различните прояви на общинската структура, като акцентира върху добрите контакти, установени с чужденците, живеещи в село Страхилово. Първата среща на общинските съветници от ГЕРБ със заселниците бе по инициатива на кмета на селото Диана Димитрова /ГЕРБ/. По- късно от партията организираха среща на чужденците и с кмета на общината.

Освен партийни въпроси, присъстващите на събранието на общинската организация в П. Тръмбеш обсъдиха с новия си лидер и теми от обществена значимост. Училището в село Страхилово да стане средищно, иска кметът на селото. В момента в него се образоват около 80 деца, сградата е скоро ремонтирана, а автобусите с всички пътуващи до П. Тръмбеш ученици от съседни села минават през Страхилово. Съдействие за реализирането на тази идея обеща областният лидер на ГЕРБ. Доста полезни за жителите на общината проекти са били затлачени през последните години, споделиха присъстващите пред  Даниел Панов, който е и кмет на В. Търново. Като контраст на това той даде пример с работата на своя екип, който само от началото на мандата досега вече е изработил 12 нови проекта.