/ netinfo
Експозицията е посветена на 20-годишнината на вестник „Янтра днес“  
Фотографска изложба проследява знакови събития, случили се във Велико Търново през последните две десетилетия. Експозицията е организирана от областния всекидневник „Янтра днес“, с подкрепата на Общината. Поводът е 20-годишния рожден ден на вестника.

С 5 нови макета е обогатена колекцията на Парка на миниатюрите (СНИМКИ)

Близо 100 фотографии са подредени върху паната пред Факултета по изобразително изкуство към ВТУ „Св. св. Кирил и Методий“. Те отразяват съвременното развитие на Велико Търново и реализацията на важни проекти в различни сфери, променили облика на града.

Фотосите са подбирани в продължение на два месеца. Те припомнят за строителството на големи инфраструктурни обекти като Южния пътен възел, Пътен възел „Качица“, реконструкцията на площад „Цар Асен I”, обновяването на парк „Марно поле“, завършването на храма „Свети Четиридесет мъченици“ и строителството на църквата „Възкресение Христово“.

Уеб портал свързва хотелите във Велико Търново с Общината и МВР

Снимките припомнят също за гостуването на цар Симеон Втори и участието му като премиер в тържествата за Независимостта на България, за визитата на царица Маргарита, за посещенията на краля на Белгия Албер II и кралица Паола, на бившия президент на Бразилия Дилма Русев, посещението на Михаил Гобрачов през 2002 г. и други.

На таблата са подредени и снимки с Ищар, Йосиф Кобзон, Ричард Клайдерман, Любе, Lord of the dance, Филип Киркоров - малка част от звездите, вдигнали на крака търновската публика през годините. Сред емблемите на старата столица са редица културни събития като Международният фолклорен фестивал, Международният фестивал „Ежедневието на средновековен Търновград“, Международният фестивал на духовите оркестри, Летният оперен фестивал „Сцена на вековете“,  историческите възстановки на клуб „Традиция“ и други.

Над 175 участници се включиха в "Културен туризъм" 2018

Изложбата по повод юбилея на вестник „Янтра днес“ представя снимки на фотографите и фоторепортерите на ежедневника през годините – Найден Найденов, Бисер Бояджиев, Иван Солников, Стефан Михайлов, Валентин Сергеев, Даниел Йорданов и други. Тя ще остане експонирана в центъра на Велико Търново до края на юли.