Етърци продължават без загуба в пролетния полусезон на Б група
Етърци продължават без загуба в пролетния полусезон на Б група / netinfo
Без загуба вече трети кръг от пролетния полусезон на Западната “Б” група продължава да е отбора на “Етър- 1924”. В събота великотърновци играха сигурно при гостуването на “Чавдар” и въпреки промените в защитния блок, допуснаха малко опасности пред Стоянов, които на свой ред вратарят неутрализира. Стражът се прояви още в 11- ата минута, когато нападател на домакините се измъкна сам срещу него, но Стоянов изби топката в корнер. В 15- ата Генов отговори с удар по диагонала, при който кълбото профуча над напречната греда. Центриране на Съботинов отдясно пък намери Аврионов, който с глава стреля встрани от рамката на вратата бранена от домакините. При ответната атака на белослатинци Ганчев бе оставен непокрит за миг и разтреса гредата, зад Стоянов. В 41- ата минута нов пробив на “Чавдар” завърши с удар на Павлов, спасен от Стоянов.
Минутите между 54- ата и 56- ата бяха ключове за “виолетовите”. Първо Аврионов от пряк свободен удар затрудни максимално вратарят на домакините, който изби топката в корнер. Последва центриране, при което защитник отново изчисти в корнер. Следващото изпълнение намери Аврионов, който с глава насочи топката във вратата, но стражът спаси.
Постепенно играта се съсредоточи в централната част на терена и втвърди. Реферът Ивайло Попов показа общо девет жълти и един червен картон. За втори жълт картон в 89- ата минута играта напусна капитана на “Чавдар”- Борисов.
“Изиграхме по различен начин двете полувремена. През първото атакувахме и създавахме положения, през второто се подведохме по начина на игра на домакините и също започнахме да ритаме топката и да внимаваме да не получим гол. Доволен съм от старанието и желанието за игра на целия отбор. Няма го вече предишното примирение на чужд терен, все още обаче ни липсва точността в завършващия удар. Не може да създадем четири отлични възможности и да не реализираме нито една”, коментира Велин Кефалов.
“Етър- 1924”: Стоянов, Гайдаров, К. Илиев, Стефанов, В. Йорданов, Генов, Д. Димитров, Петров /76 Али/, Съботинов /87 Маджиров/, Мичев /89 Занев/, Аврионов.