Етърци победиха Видима Раковски, Калоян Чакъров доволен от старанието
Етърци победиха Видима Раковски, Калоян Чакъров доволен от старанието / Дарик нюз

Победа с 1:0 записа отборът на „Етър ВТ” във втората си контролна среща от предсезонната подготовка. В събота на стадион „Ивайло” великотърновци  удариха „Видима-Раковски” като гола, донесъл успеха, отбеляза Ивайло Тодоров.

Старши треньорът Калоян Чакъров започна с Венци Димитров на вратата, в центъра на защитата разположи Благовест Ботев и Цветан Петров, отляво Мартин Николов, отдясно Димитър Цонев, дефанзивни халфове Николай Петров и Илко Трифонов, атакуващи полузащитници бяха Николай Николаев и Георги Колев, нападатели Иван Петков и Димитър Байдаков.

Първото полувреме приличаше много на пролетния мач за първенство между двата тима, в който гостите от Севлиево победиха и пропуснаха още куп голови възможности. Етърци отново почнаха нападателно и предизвикаха едно- две разбърквания, след което играчите на „Видима-Раковски” застрашиха вратата на Венци Димитров.

В 15- ата минута Николай Иванов копна топката, която кацна върху напречната греда, а в 21- ата Георги Стойчев бе оставен да стреля по тревата, но В. Димитров си бе на мястото. При ответната контра Мартин Николов центрира от аутлинията къв Иван Петков, който стреля с глава и принуди стражът на севлиевци Васил Тодоров да се намесва. Нова добра атака завърши с пас на Георги Колев към Байдаков, разтърсил сглобката на гредите.

Най-чистото положение бе в 28-ата минута, когато след грешка в отбраната на гостите Илко Трифонов пое топката, излъга и вратаря, но улучи краката на единствения останал защитник пред голлинията. До почивката севлиевци направиха три пропуска, като Венци Димитров извади в корнер удари на Фидин и Михайлов, а Стоян Иванов пък стреля в тялото на съотборника си Михайлов вместо в празната врата. В самия край на полувремето Мартин Николов бе изведен добре от Байдаков и шутира силно, но вратарят на „Видима Раковски” боксира.

След почивката на терена остана само дошлият на проби Благовест Ботев, плюс нови десет играчи. На вратата застана Ивайло Петков, който към края бе заменен от третия вратар Иван Велков, пред него се подредиха Бл. Ангелов, Борисов, Хаджииванов, Тодоров, Кадир, Додуров, Калчев, Згрипаров и Б. Иванов. Последните двама също са нови. Алекс Згрипаров идва от „Янтра Габрово”, а Борислав Иванов е голмайстор на Североизточната „В” с екипа на „Бенковски” (Бяла).

Второто полувреме започна с натиск на новата формация. Борислав Иванов отправи опасен удар, последва и хубав диагонален изстрел на Ивайло Тодоров, който раздвижи средата на терена.

В 51-ата минута Цецо Борисов центрира от пряк свободен удар и Ивайло Тодоров с глава завъртя топката в мрежата за 1:0. И двата отбора играха открито и имаха още възможности. Хубави прояви имаше вратарят Ивайло Петков, който в 58-ата минута извади в корнер удар на Георги Стойчев, в други два случая излезе навреме и извади топката от краката на откъснали се нападатели.

Удар на Цецо Борисов бе отразен от стража на гостите, а в 86-ата минута Юсмен Кадир бе изведен сам срещу него, но стреля в тялото му. Съдийската бригада- Стоян Денев, Ивайло Атанасов и рожденникът Милен Арабаджиев, се справи отлично с мача.

„Доволен съм и от двете полувремена, защото ме интересуват старанието и усилията. Нито един от футболистите не се спести и не се съхрани, което им беше и задачата. Анализът ще си го направим в понеделник, когато гледаме видеозаписа. Много приятен съперник, имаше и хубави неща, въпреки че теренът беше труден. Имам и забележки, които ще отправя лично към футболистите. На този етап освободени още няма, оставаме да работим с тази група и ще дам възможност отново на всички да играят в следващата контрола в сряда, когато гостуваме на „Видима-Раковски” в Севлиево. Там също има добри условия за футбол, надявам се да подобряваме играта си”, коментира старши треньорът Калоян Чакъров, който даде шанс за изява на всички здрави играчи в групата.