Етър ВТ остава без Росен Ванков до края на есента
Етър ВТ остава без Росен Ванков до края на есента / Дарик нюз, архив

Капитанът на „Етър ВТ” Росен Ванков ще почива принудително до края на есенния полусезон на Северозападната „В” група, постанови Дисциплинарната комисия към Зоналния съвет на БФС във В. Търново. Централният защитник е наказан с лишаване от права за три срещи заради червения картон, който получи още в 1-та минута на двубоя със „Ситомир” /Никопол/. Тогава той бе ударен с лакът от футболиста на гостите Георги Павлов и му отвърна с юмрук. Реферът изгони и двамата, като никополският играч е наказан за два мача, тъй като деянието му е в игрова обстановка, а това на Ванков при спряна игра.

Така защитникът ще липсва на отбора във важните двубои с „Гигант” /Белене/, „Ботев” /Луковит/ и „Спартак Плевен”. За предстоящото гостуване в Белене на линия няма да бъде и Светослав Караиванов, който натрупа пет жълти картона от началото на сезона и е със спрени права за един кръг. За по един мач са наказани още Мирослав Киров ОФК „Трявна”, Кирил Вълов, Петьо Славчев и Галин Великов „Партизан” /Червен бряг/ и Тихомир Тодоров „Спартак Плевен”.

Междувременно приключи зачимяването на терена на стадион „Ивайло” и започва да тече едномесечният срок, в който тревата трябва да се захване.