Етър-24 отново с късмет при жребия, приема Любимец и Нефтохимик
Етър-24 отново с късмет при жребия, приема Любимец и Нефтохимик / Дарик нюз, архив

 За втора поредна година "Етър- 24" извади късмет при жребия за третия дял от първенството на "Б" група. Преди 12 месеца "виолетовите" приеха всички фаворити и гостуваха на отборите от втората половина на таблицата. Сега леката ръка на прокуриста на клуба Стефан Атанасов отново им осигури много добра програма. Възпитаниците на Цанко Цветанов ще посрещнат на "Ивайло" първия и третия в класирането.

В неделя великотърновци ще почиват и ще запишат служебно 3:0 срещу отказалия се "Доростол" /Силистра/. Програмата на предстоящия ХІХ кръг предвижда директен сблъсък между "Нефтохимик" и лидера в подреждането ФК "Любимец". При добър резултат етърци може отново да се изкачат на върха в класирането.

В следващия ХХ кръг "Етър- 24" гостува на "Добруджа" /Добрич/, след което приема ФК "Любимец". В ХХІІ кръг е мачът с "Ботев" на стадиона в пловдивското село Брестник, тъй като "канарчетата" ще домакинстват там, заради ремонт на техния "Хр. Ботев". След това предстоят домакинства на ФК "Сливен", "Нефтохимик" и ФК "Несебър" и гостувания на "Черноморец" /Поморие/ и "Спартак" /Варна/.

„Жребий като жребий, важното е как ще изиграем мачовете. За отбор с претенции за елита факторът домакинство не би трябвало да има голяма значение. За мен е важно нашето представяне и да играем на добри терени. Надявам се този на стадион "Ивайло" да се подобри през трите седмици, в които на него не се провеждат срещи", коментира старши треньорът Цанко Цветанов. Той договаря контрола с ФК „Банско", който също почива този кръг. Проверката трябва да е в събота от 17:00 ч в София, като за сега вариантът за стадион е "Георги Аспарухов".