Дъжд от голове на зимния турнир, футболист заби пет в един мач
Дъжд от голове на зимния турнир, футболист заби пет в един мач / DarikNews.bg, архив

Рекордни 30 гола за една вечер бяха отбелязани във вторник в ДКС "В. Левски". Груповата фаза на зимния турнир по футбол е в края си и явно нападателите се развихрят. Само в първия мач топката влетя цели 11 пъти в мрежата. Две от срещите бяха игра на котка с мишка, в една имаше гонитба в резултата, а последната бе наистина оспорвана.

В първия мач „Тремол" разпиля "Лудата банда" с 10:1, а Владимир Янков блесна с цели пет попадения и стана най- резултатният футболист до момента в рамките на един мач. Нападателят разпечати съперника с диагонален удар в 8- ата минута, а след още две удвои с глава, засичайки странично хвърляне. За 3:0 Стефан Стефанов шутира от границата на наказателното поле и от дясната греда топката се отклони в мрежата. През втората част Янков наниза още 3 гола. Другите попадения за "Тремол" бяха дело на Ивайло Попов, Стефан Стефанов и Борис Йорданов- две. За "бандата" вкара Светлин Павлов.

Във втория двубой за вечерта "Япистрой"  продължи успешния си ход в турнира и завърши борбата в групата с четири победи, удряйки "Аспирините" с 5:3. Николай Съботинов и Георги Каравасилев доведоха нещата до 3:0 в първите десет минути. В 13- ата Владимир Йорданов намали на 1:3, а през второто полувреме паднаха още 4 гола. Стефан Монин върна интригата в мача, като засече остър пас по земя за 2:3. В 29-ата минута Георги Каравасилев се разписа за 4:2 и оформи хеттрик, с който излезе еднолично на върха при стрелците с 9 гола. 5:2 направи Калоян Георгиев, а в последната минута на мача Тончев с глава оформи крайното 3:5.

„Лайтс" покори „Спарта" с 10:0 и също излиза от групата си с четири победи и 21 отбелязани гола, както "Япистрой". Първата част завърши 2:0 с попадение на Румен Рачевец и автогол на Иван Колев, а през втората бента се отприщи. Бенко Бенков на два пъти, Владко Атанасов, Илиян Димитров- хеттрик, Петър Андреев и Стефан Николов напълниха кошницата на спартанците.

Прекият сблъсък за челото в група "А" между "Лас Вегас" и "Килифарево" завърши с минимален, но достатъчен успех за лясковчани с 1:0. Единственият гол в мача падна в 7- ата минута, когато Антон Маринов порази десния ъгъл от три метра. След това и двата отбора играха много навито, но топката повече не навести вратите. Така лясковчани се класираха напред, а съперниците им ще чакат днешното решение на Зоналния съвет на БФС за прекратения мач между "Феърплей" и "Ботев" /Дебелец/.

Тази вечер са мачовете: 17 ч. „Владислав"- „Ботев- 21", 18 ч. „Импулс"- „Алекс ОК", 19 ч. „Севастократор"- „Долапчиеви" и 20 ч. „Дрийм Тийм"- „Ел Класико".