Двувластие на върха при голмайсторите на зимния турнир по футбол
Двувластие на върха при голмайсторите на зимния турнир по футбол / Дарик нюз, архив

23 гола бяха отбелязани в четирите мача от зимния турнир по футбол в ДКС "В. Левски", изиграни във вторник. Иван Александров от "Едуардс" прибави две попадения в личния си актив и се изравни с временния лидер при голмайсторите Георги Каравасилев "Япистрой", като и двамата имат по шест попадения в сметките си. Още два отбора- "Едуардс" и "Ботев- 21", взеха трета поредна победа и вече чака елиминациите.

Отборът на „Едуардс" постигна трета поредна победа и оглави еднолично класирането в група „Д" с пълен актив от девет точки. Илия Александров простреля вратата на „Ел Класико" в 7- ата минута с удар от границата на наказателното поле. В 15- ата Красимир Стамов изравни, като топката срещна двата странични стълба преди да влезе в мрежата. В края на полувремето Иван Александров направи 2:1 за „Едуардс" с помощта на лявата греда, а в началото на втората част оформи и крайното 3:1.

„Янтра" /Драганово/ записа резултатен успех с 6:2 срещу „Долапчиеви" във втората среща от програмата. Резултатът бе открит от загубилия тим още в 4- ата минута, като точен бе Христо Георгиев.

Осем по- късно Тихомир Антонов възстанови равенството с техничен удар с пета. После Лъчезар Бобев направи пълен обрат, бележейки за 2:1.
Почти веднага след почивката Петър Андреев- старши покачи на 3:1, но Георги Георгиев върна интригата намалявайки на 3:2. Съименникът му от „Янтра" Георги Георгиев вдигна на 4:2, а в последните три минути друг бивш етърец Румен Иванов се разписа на два пъти.

Другият тим от Драганово „Янтра- 2" загуби от „Алекс ОК" с 0:2 и се сбогува с надеждите да продължи напред. Ивелин Момчилов откри резултата в полза на великотърновци в 8-ата минута. Ярослав Димитров удвои преднината на „Алекс ОК" в 16- ата минута, след което победителите не допуснаха изненади.
В случай, че се класират за елиминациите, за което е необходима победа срещу "Импулс" идната седмица,  футболистите на „Алекс ОК" ще бъдат наградени със специално предназначени за футзал обувки „Адидас".

Девет гола паднаха в последния двубой за деня, в който „Ботев- 1921" /Златарица/ отнесе „Сензация" с 6:3. Бентът обаче се отприщи през втората част, а първата завърши 1:1. Емил Георгиев вкара за златаришкия тим в 8-ата минута, а Ибрям Ибрям изравни в 18- ата.

След паузата Ивайло Лазаров, Атакан Хасанов, Енвер Силистралиев, Иван Палев и Борис Чакъров поразиха целта в полза на „Ботев- 21". За „Сензация" два гола върнаха Кристиян Илиев и Ибрям Ибрям, но чак в самия край на срещата. С победата златарчани оглавиха група „З" с девет точки от три мача.

Тази вечер са срещите: 17 ч. „Ветеран турист"- „Килифарево", 18 ч. „Багатури"- „Спарта", 19 ч. „Но Нейм"- „Аспирините" и 20 ч. „Водстрой"- „Тремол".