/ БГНЕС, архив
86-годишен пешеходец е загинал при пътен инцидент в Бяла черква. Произшествието е станало в петък в 09:30 часа. По първоначална информация лек автомобил «ВАЗ», управляван от 81-годишен мъж от Бяла черква, е блъснал свой съгражданин, който е пресичал пътното платно, бутайки велосипед, извън зоната на пешеходна пътека. В резултат на това е пострадал пешеходецът. 

Трима пострадаха в катастрофа на пътя Велико Търново-Варна

Пострадалият е бил транспортиран във великотърновската болница в тежко състояние, където по-късно е починал.  Водачът на лекия автомобил е изпробван за употреба на алкохол, пробата е отрицателна.

28-годишен казанлъчанин пострада при катастрофа в Елена

Малко по-късно същия ден, 48-годишен водач на товарен автомобил загина при пътно произшествие на пътя между стражишките села Кесарево и Кавлак. Произшествието е станало около 14,30 ч. По първоначална информация лек автомобил "Мерцедес", управляван от 31-годишна жена от Варна, е предприел заобикаляне на внезапно появило се на пътното платно куче, навлязъл е в насрещната лента за движение и се е блъснал челно в товарен автомобил «Шкода Рапид», управляван от 48-годишен мъж от Варна.

В резултат на инцидента е пострадал водачът на мерцедеса, който откаран във великотърновската болница в кома и пътник от същия автомобил, който след преглед е бил освободен за домашно лечение. Водачът на товарния автомобил също е бил откаран във великотърновсакта болница където по-късно е починал. На двамата водачи са взети кривни проби за химичен анализ.

Причините и за двете произшествия са в процес на изясняване. По случаите е започнато досъдебно производство.