Два отбора продължават уверено към елиминациите на зимния турнир в ДКС В. Левски
Два отбора продължават уверено към елиминациите на зимния турнир в ДКС В. Левски / Дарик нюз

Отборът на „Янтра- 1" /Драганово/ разгроми с 13:0 „Килифарево" в първата среща от програмата на зимния турнир по футбол в ДКС „В. Левски" в понеделник. Резултатът бе рекорден от началото на надпреварата и вече с две победи воденият от Милчо Сирмов тим оглавява еднолично класирането в група „З". Валентин Парашеквов вкара четири гола, Иван Евтимов три, Пламен Нотев два, Милчо Сирмов, Красимир Стефанов, Красимир Николов и Шабан Хасанов по един. С попаденията си Парашкевов и Нотев се изравниха с досегашните водачи в листата на стрелците Людмил Петров „Каталуния" и Георги Донев „Болярско село" с по 4 гола.

„Гладиатор" надделя над „Римските вълци" с 3:1 в двубой от група „Ж". „Вълците" поведоха с гол на Ивайло Донев в 9- ата минута, но Георги Георгиев и Димитър Пашов бързо направиха пълен обрат. След почивката Георгиев се разписа за втори път и приключи спора.

Най- младия отбор, участващ в турнира „Горските" бе победен с 3:1 от далеч по- опитния си съперник „Ветеран турист" в среща от група „Е". Тимът, в който играят 15- годишни юноши на „Спарта" допусна само една грешка преди почивката и тя бе наказана от Руслан Евтимов. Тогава младоците се забавиха да се подредят при странично хвърляне и Евтимов, останал сам срещу вратаря не пропусна. В началото на втората част „Горските" потърсиха обрат и бързо бяха наказани от Диян Веселинов и Ивелин Райков с нови два гола, паднали след неточни отигравания в атака и бързи контри на „ветераните". Даниел Димитров върна едно попадение и това бе всичко. Успехът бе втори за „Ветеран турист", който вече е начело в подреждането в групата.

„Осцеола" пречупи „Севастократор" с 2:1 в последният двубой от програмата за деня. Лъчезар Гергов вкара два гола за почитателите на индианския вожд от романа на Майн Рид, Борислав Петков един за „севастократорите", които направиха и доста пропуски.

Тази вечер програмата предвижда: 17 ч. ПМГ- „Сико", 18 ч. „Спортно Търново- 2"- „Кристал", 19 ч. „Алпласт"- „Лас Вегас" и 20 ч. „Росица"- „Бумеранг".