До 30 ноември събират номинациите за Спортист на годината
До 30 ноември събират номинациите за Спортист на годината / Дарик нюз, архив

До 30 ноември в деловодството на община Велико Търново ще събират номинациите за Спортист на годината на старата столица, съобщиха от Администрацията. Всеки клуб има право да предложи свои състезатели, постигнала най-добри резултати през годината, за десятката при жените и мъжете и Топ- 5 при подрастващите до 16 години. Отделно ще бъдат номинирани треньорите.

След изтичане на срока данните и ще бъдат предоставени на Постоянната комисия за младежта и спорта към Общинския съвет. През новия четиригодишен мандат тя ще бъде оглавена, както и през предишния от бившият международен футболен съдия и настоящ общински лидер на СДС Камен Алексиев.

В състава на комисията влизат още: шефът на Дисциплинарната комисия към Зоналния съвет на БФС във В. Търново- проф. Михаил Харалампиев, Божидар Ангелов, Росен Иванов, д-р Драгош Методиев, Стефан Стефанов, Николай Георгиев, Йордан Грозданов и Ваня Павлова. Те заедно със спортните журналисти ще определят Спортиста на 2011 г. В сила остава и коефициентът 0, 9, с който се умножават събраните точки от спортистите в неолимпийски спортове.

5000 лева е наградният фонд, отпуснат от Общината, за премиране на най- добрите спортисти през тази година. Победителят в анкетата при мъжете и жените ще вземе 1 500 лева, подгласниците му в тройката ще получат съответно 800 и 500 лева. За всички останали в десятката са предвидени по 100 лв. 700 лв. е финансовият стимул за треньор на годината. 300, 200 и 100 лв. са заложени за първите трима в Топ- 5 на юношите и девойките. За третия и четвъртия в това подреждане са отделени по 80 лв.