Детският тим на Етър ВТ вдигна купа Трети март
Детският тим на Етър ВТ вдигна купа Трети март / Дарик нюз

Момчетата на Футболен клуб „Етър В. Търново”, родени до 2002 г., спечелиха купата в детския турнир „Трети март” в Дряново. Надпреварата бе организирана от кмета на града д-р Иван Николов по случай националния празник и 136 години от Fсвобождението на България. В нея взеха участие 8 отбора, разделени в две групи по 4, а срещите се играха на градския стадион в Дряново.

В предварителната група възпитаниците на Марин Стефанов надиграха „Янтра- 19” /Габрово/ с 3:1, „Чумерна” /Елена/ с 5:0 и домакините от „Локомотив” с 2:1, и се класираха за финала. Там великотърновските надежди завършиха наравно 0:0 в редовното време с връстниците си от „Янтра Габрово”. Това наложи победителят да бъде излъчен с дузпи. След изпълнение на по осем удара „виолетовите” се оказаха по- точни и вдигнаха купата.

Индивидуалният приз за „най- полезен състезател” получи Радостин Стоилов, който стана и голмайстор на етърци в турнира. Отборът на „Локомотив” /Г. Оряховица/ в тази възраст се класира на трето място. „Всички момчета се представиха добре, заложихме на отборната игра и спечелихме заслужено”, коментира треньорът Марин Стефанов.

Купата „Трети март” и златните медали бяха връчени на етърци от кмета на Дряново д-р Иван Николов.