Дени детронира Сико, Каталуния елиминира Лас Вегас
Дени детронира Сико, Каталуния елиминира Лас Вегас / Дарик нюз

В петък „Бумеранг" спечели срещу „Идеал" с 4:2 сблъсъкът в дъното на класирането в група "А" на зимния турнир по футбол в ДКС "В. Левски". Танер Халилов откри за победителите в 5- ата минута, когато завърши контраатака на своя тим, а Кадир Кадир изравни в 13- ата. В края на полувремето Ивелин Иванов изведе напред „Идеал", след пас на Ервин Мехмедов. През второто "Бумеранг" имаше превес и с попадения на  Пламен Пенев,  Георги Георгиев и Илиян Тодоров стигна до крайното 4:2.

Победителят от зимния турнир в Горна Оряховица „Лас Вегас" загуби шансове да пробие до осминафиналите във В. Търново, след като падна с 1:0 „Каталуния" в група "Б" и вече не може да е първи или втори в класирането. Преди почивката играта бе двуостра, като съперниците по веднъж удариха и греди. След нея по- чистите положения бяха за „Каталуния", като в 27- ата минута Евгени Суков не успя да вкара след извеждащ пас на Стилиян Иванов, а три минути след това последният уцели греда. Единственият гол падна чак в 35- ата минута и бе дело на Людмил Петров.

В група "В"  „Кристал" (Г. Оряховица) падна с 3:1от „Поликраище", но все още има някакви шансове да продължи. Павел Гицов след двойно подаване бе точен за 0:1 в 15- ата минута, но в самия край на полувремето Антон Димитров изравни. През първата част Петър Рачев не успя да вкара, но през втората го направи на два пъти и донесе победата на „Поликраище" с 3:1.

Гвоздеят на снощната програма бе двубоят между „Дени" и „Сико" в група "Г". „Дени" пречупи миналогодишните шампиони с 3:1 и си осигури първото място в подреждането с пълен актив от 12 точки.  В 3- ата минута Кирил Ангелов разпечати "Сико" с ефектно изпълнение от въздуха, а в края на полувремето Пламен Станчев покачи на 2:0 с плътен нисък удар. Междувременно Свилен Василев от "Дени" и Петър Петров от "Сико" почиваха по две минути принудително, заради нервни изблици. В началото на второто полувреме Стефан Николов от „Дени" отправи много силен шут отбит в напречната греда от Анатоли Гугов.  Пет минути преди края „Сико" намали с красив гол на Петър Петров на 1:2. Секунди по- късно вратарят на "Дени" Станимир Палев спаси опасен изстрел на Петър Андреев, а при ответната атака отново Пламен Станчев реши спора 3:1.

Програмата в понеделник: 17 ч. "Япистрой"- "Осцеола", 18 ч. "Щастливеца"- "Горските", 19 ч. "Валда"- "Гладиатор", 20 ч. "Голд"- "Килифарево".