Деца от приемни семейства с безплатни карти за ледената пързалка
Деца от приемни семейства с безплатни карти за ледената пързалка / Sofia Photo Agency

Народният представител Христо Христов подари 20 безплатни карти за ледената пързалка във Велико Търново на деца, настанени в приемни семейства от В. Търново, Дебелец и Горна Оряховица, както и на младежи от защитеното жилище в Дебелец. Картите ще връчи днес на семействата Даниела Тасева, ръководител на Областния център по приемна грижа във В. Търново.

Идеята за осигуряването на картите е да се уплътни свободното време на децата през зимната ваканция, както и възможност  за възпитание на децата чрез спорт и здравословен начин на живот. Със съдействието на Националното сдружение на сираците в България бе подготвен и списък на децата.

Вчера по инициатива на кметът на Стражица инж. Детелина Борисова и народния представител Христо Христов в Стражица бе организирана дискотека с участието на известните рап-изпълнители Мишо Шамара и Конса по идея на сдружението. В дискотеката бе осигурена и безплатна почерпка от Общината за тийнейджъри от Дома за деца, лишени от родителска грижа в града, и младежи от Стражица.