Дами с бензин в кръвта мерят сили зад волана във В. Търново
Дами с бензин в кръвта мерят сили зад волана във В. Търново / netinfo

В три класа ще бъдат разделени състезателките в днешното дамско рали във В. Търново, съобщи президента на клуба- съорганизатор „Етър Рейсинг тим" Димитър Стефанов. Съорганизатор е и Община В. Търново, като състезанието е част от програмата за празника на града. Освен купи за призьорките са осигурени награди и от козметичен салон.

За втора поредна година на полигона на СБА във В. Търново ще се проведе надпреварата, която е част и от националния рали- шампионат за жени. За първи път колите на участничките ще бъдат разделени в три, а не в четири класа. Дамите ще мерят сили зад волана на автомобили с мощност до 1200 куб. см, от 1200 до 1 600 куб. см и над 1600 куб. см.

Стартът е в 11,00 часа, като програмата предвижда две изпитания между конуси за време на полигона и „попътна книга" по маршрут В. Търново- Шемшево, Леденик и обратно за зададено време. Инересното на „книгата" е, че всичко по трасето е описано, а на определено място ще бъде разположена часова контрола, в която автомобилите трябва да влизат за точно време. По- ранното или по- късното влизане носи наказатено време, обясни Димитър Стефанов, който ще бъде и технически комисар на ралито.