Цветан Цветанов
Цветан Цветанов / БТА
В Световния ден на човечеството, който отбелязваме на 11 юли, призовавам всички да сме човечни и да гласуваме за бъдещето на нашите деца, за една държава с правила. Това заяви Цветан Цветанов, лидер на ПП "Републиканци за България" и водач на листата й за 4 МИР – Велико Търново, цитиран от "Фокус".

Цветанов упражни правото си на вот в Хуманитарната гимназия в града. След като даде гласа си, той изрази убеденост, че днешните избори ще са много по-честни от предходните, които се случиха на 4 април. Изрази вяра и, че правилата ще са еднакви за всички, резултатите ще са реални и ще узнаем истинското желание на българското общество.

„Желая успех на всички и нека да бъдем по – единни, защото проблемите, които са пред страната ни, чакат решения от сериозни политици“, каза още Цветанов.

За каква България гласуват политиците (СНИМКИ)

На въпрос как си представя България утре, той отговори, че е важно да се намерят точните послания и политически решения, които обединяват, а не разединяват нацията.

„Днес ние се нуждаем от актуализация на бюджета, нуждаем се от актуализация на българските пенсии, нуждаем се от реална подкрепа за малкия, средния и микро бизнеса. Ние се нуждаем от подпомагане във всички области и сфери, в които има недостиг на финанси, а това може да стане само и единствено, когато има актуализация на бюджета на страната. Прозрачност в управлението – към това трябва да се стремят всички и към въвеждането на електронно управление, което ще даде възможност и за електронно гласуване на едни следващи избори след 4 години, на които няма да има проблеми с машините, както днес“, коментира още Цветанов.

Цветанов не подмина и темата за нови избори на есен, като заяви категорично, че такива биха били много тежки за страната ни.

„Трябва да се направи всичко възможно за един хоризонт от поне една година, в която да няма избори. В момента ние все още нямаме внесен план за възстановяване и устойчивост. Трябва да има стабилно правителство с реален парламентарен контрол. Трябва да имаме актуализация на бюджета, трябва да подготвим и бюджета за 2022-а година. Това трябва да се случи много бързо и ефективно. Всички говорят за една нова есенна COVID вълна, която отново ще постави институциите пред предизвикателства. Точно заради това трябва да се търси сплотеност, поне за хоризонт една година”, допълни още той и уточни, че нови избори, ако няма политически консенсус, би било добре да проведем през пролетта на 2022-а.
Агенция "Фокус"