/ Деян Герговски
Четирима души пострадаха при катастрофи през уикенда. Двама мъже и жена пострадаха при катастрофа на пътя Велико Търново-Габрово, в района на кръстовището за Дебелец. Произшествието е станало на 9 март, около 14:30 часа.

46-годишен мъж пострада при катастрофа на пътя Арбанаси-Лясковец

По първоначална информация, са се ударили лек автомобил "Фолксваген" Голф, управляван от 47-годишен мъж от Габрово и товарен автомобил "Фолксваген" Транспортер, управляван от 45-годишен мъж от Лясковец.

Пострадалата 42-годишна пътничка в лекия автомобил е настанена за лечение във великотърновската болница с фрактура на таза. С повърхностни наранявания са и двамата водачи, като след преглед са освободени за домашно лечение. Пробите им за алкохол са отрицателни.

Мотоциклетист пострада при катастрофа в Лясковец

На 10 март, около 15:00 часа, е станало друго пътнотранспортно произшествие - 55-годишен мъж е пострадал при катастрофа на пътя Велико Търново – Русе, в района на тунелите. По първоначална информация са се ударили два леки автомобила -  "Опел" Астра, управляван от 45-годишен мъж от Русе и "Фолксваген" Голф, управляван от 55-годишен мъж от Велико Търново.

В резултат на инцидента е пострадал водачът на голфа. Той е бил откаран във великотърновската болница, където е установена средна телесна повреда и след преглед е освободен за домашно лечение. Двамата водачи са изпробвани за употреба на алкохол, пробите са отрицателни.