Ценко Гавазов: Това не бе играта, която можем да играем
Ценко Гавазов: Това не бе играта, която можем да играем / Дарик нюз

Старши треньорът на “Локомотив” Ценко Гавазов подчерта, че реми в дербито с “Етър ВТ” не е влизало в плановете му.

“Казах още през седмицата, че равенството няма да бъде добре за двата отбора, а за трети. Мисля, че в повечето време ние водехме играта, но това е без значение, когато няма резултат. Изпуснахме няколко положения, това не бе играта, която трябва да играем и можем да играем. Може би обстановката, това че е дерби депресира футболистите и не можаха да покажат пълните си възможности. Иначе обстановката бе супер, като на едно истинско дерби. Може би 25- 30 години не си спомням такава обстановка на мачове, като имам предвид мача в Г. Оряховица и този, показахме на цяла  България, че футболът е жив и доказахме, че нещата могат да станат въпреки всичко и трябва да станат.

И двата отбора имаха по няколко чисти положения, вратарите решиха да помогнат. От тук нататък мислим за мача с „Локо” (Мездра). И трябва да победим, за да дръпнем в класирането пред тях. Мисля, че основният конкурент ще бъде „Локо” (Мездра)”, заяви Ценко Гавазов.

„Искахме на всяка цена трите точки, за съжаление днес изгубихме две. Поведохме, но получихме неприятен гол. Зарядът беше много голям и от двете страни. Ние желаехме повече победата, играхме със стил, имаше доста комбинации. Тези положения трябва да се реализират. Иначе от играта съм доволен, особено през втората част. Чак не ми се говори за гола, който получихме, хванаха ни на контраатака неподредени, а вратарят подари топката.Ние сме регион, където футболът винаги е бил приоритет, винаги са ставали здрави битки. Отново искаме да си върнем този ентусиазъм. Не мога да кажа, че има голяма омраза, разочарованието ни идва от това, че не можахме да си оползотворим положенията. Аз като спортист и ръководител съм максималист и искам да си вземаме своето”, коментира Бончо Генчев- президент на горноряховския клуб.