Ценко Гавазов стана шеф в Локомотив, клубът плаща 50 лева за хвърлени бутилки от фенове
Ценко Гавазов стана шеф в Локомотив, клубът плаща 50 лева за хвърлени бутилки от фенове / Дарик нюз

Ценко Гавазов е назначен за спортно- технически директор на „Локомотив”/Г. Оряховица/, съобщи председателят на Управителния съвет на клуба Бончо Генчев. До момента той бе треньор на юношите старша възраст, а от тук нататък ще съчетава двете дейности.

Бончо Генчев мотивира решението си с факта, че легендата на “железничарите” е доказан специалист, за който няма тайни във футбола. “Имам нужда от човек, който да ми помага, защото организационните ми ангажименти станаха много. Той трябва да бъде свързващото звено между юношите и представителния отбор. Ще има отношение и по селекцията”, коментира Бончо Генчев. Живко Маминов ще бъде начело на юношите младша възраст. Илия Пендов ще работи с децата и подготвителните групи. Васил Василев ще отговаря пряко за малките футболисти от спортната паралелка, сформирана в ОУ “Кирил и Методий”. Новите попълнения в треньорския екип са действащите футболисти Любомир Генчев и Лъчезар Русев, които ще помагат на опитните специалисти. В сряда Бончо Генчев замина на семинар в Мюнхен, където ще посети и училище със спортен прием, за да се запознае с добрите практики в града на европейския клубен шампион.

Междувременно Дисциплинарната комисия към Зоналния съвет на БФС във В. Търново глоби “Локомотив” 50 лева за хвърлени от привържениците на отбора бутилки от минерална вода на пистата по време на дербито с “Етър В. Търново”. Получилият червен картон в срещата десен защитник Любо Стефанов е наказан за една среща и ще пропусне гостуването в неделя на “Локомотив” /Мездра/.

За един мач със спрени права са Илко Трифонов и Светослав Караиванов от великотърновския тим, които си заработиха по два жълти картона в двубоя с “железничарите” и също отидоха предсрочно под душа. Така те няма да вземат участие в домакинството на “виолетовите” на ОФК “Павликени”, насрочено за 1 септември от 18 часа в Дебелец.