Благотворителен концерт с Михаела Филева събра 1500 лв. за болно дете
Благотворителен концерт с Михаела Филева събра 1500 лв. за болно дете / netinfo
1500 лв. събраха на благотворителен концерт във Велико Търново за 12-годишния Стилян Колев. Той е един от най-перспективните млади баскетболисти в България и играе за сливенския клуб „Сливен Баскет“. Детето страда от рядко онкологично заболяване Синовиален Сарком, който лекарите откриват при операция през август на дясна подбедрица.

Благотворителният концерт беше организиран от местния баскетболен клуб „Етър-49“ и ПМГ „Васил Друмев“. На сцената снощи излязоха десетки талантливи изпълнители от Велико Търново.

Пръв публиката зарадва 5-годишният Иван Мишев, който получи заслужени аплодисменти за певческите си възможности. Мертай Махмудов и Александър Тодоров представиха изпълнение с кларнети, а Тихомир Денчев, Лъчезар Стефанов, Данислав Борисов и Валентин Тодоров изумиха присъстващите с уникален квартет от акордеони и синтезатор. 

След музикантите от СУ „Емилиян Станев“, на сцената се качиха младите певици Габриела Опрова и Милица Мартинова. Чаровниците от клуб за спортни танци „Ксани денс“ вдигнаха градуса на настроението, а красивите малки грации от клуба за художествена гимнастика превзеха изцяло сърцата на публиката. Анна-Мария Йовчева показа уменията си с китара в ръка, а след нея Лилия Ангеличева и Гергана Стоянова от Езикова гимназия вдъхновиха присъстващите с невероятните си гласове. Лия-Луида Любенова от ПМГ „Васил Друмев“ буквално остави без дъх публиката в голямата зала на Общината. Невероятните възпитаници на студио „Румина“ бяха аплодирани и от своята ръководителка Румяна Начева. 

Благотворителен концерт с Михаела Филева събра 1500 лв. за болно дете
netinfo

След нежните гласове на сцената буквално стана горещо, защото момчетата от рок група „Райзис“ представиха много качествена музика. Те бяха бурно аплодирани от своите съученици от ПМГ „Васил Друмев“. Рокаджиите се оказаха и подгряващата група преди изпълнението на Михаела Филева, която „взриви“ публиката със своите хитове.

Филева, която се съгласи да участва в концерта буквално часове след като се прибра от САЩ, благодари за поканата и изрази надежда за скорошното оздравяване на Стилян. Тя получи грамота за дарителския си акт от местния баскетболен клуб и се снима за спомен с всички участници от снощния концерт.

Благотворителен концерт с Михаела Филева събра 1500 лв. за болно дете
netinfo

В дарението се включиха известният рапър 100 кила, както и Клуба за приятелство Велико Търново-Япония.

Събраните средства ще бъдат приведени в сметката на Стилян, който има всички шансове да оздравее напълно и да се върне в спортната зала. Лечението, което предлагат в болница в Истанбул, е със заявка за напълно излекуване на детето. Терапиите ще продължат между 6-8 месеца, като стойността на всяка терапия е 7500€.