благотворителен концерт
благотворителен концерт / netinfo
Михаела Филева и млади таланти от Велико Търново ще излязат на сцената в подкрепа на талантливия баскетболист Стилиян Колев от Сливен. Събитието е организирано от БК "ЕТЪР- 49" и ПМГ "Васил Друмев". Концертът ще се проведе в голямата зала на Общинския съвет в четвъртък, 2-ри ноември от 18.00 часа. 

12-годишният спортист от сливенския клуб "Сливен Баскет“ е един от най-перспективни баскетболисти в България. Той страда от рядко онкологично заболяване Синовиален Сарком, който лекарите откриват при операция през август на дясна подбедрица. Отстранено е туморно образование с големина около 5 см.

Предположенията са били за доброкачествено образование, но след направена хистология, 42 дни по късно, е установен съвсем различен и неочакван резултат. Поставената диагноза, след хистологията, е Сивиноален Сарком. След бърза реакция на родители, приятели, състезатели от клуба и ръководство, Стилиян замина в Турция за допълнителни изследвания.

Лечението, което предлагат в болница в Истанбул, е със заявка за напълно излекуване на детето. Терапиите ще продължат между 6-8 месеца, като стойността на всяка терапия е 7500€.