Бизнесменът Петър Христов преговаря за акции в “Етър- 1924”
Бизнесменът Петър Христов преговаря за акции в “Етър- 1924” / netinfo
Бизнесменът Петър Христов преговаря за акции в “Етър-1924”
36793
Бизнесменът Петър Христов преговаря за акции в “Етър-1924”
  • Бизнесменът Петър Христов преговаря за акции в “Етър-1924”

Бизнесмените Петър Христов и Димитър Манолов са започнали разговори с настоящите мажоритарни собственици на "Етър- 1924" Радослав Владев и Красимир Гърдев за придобиване на част от акциите им в Акционерното дружество. Кметът д- р Румен Рашев е обещал финансова подкрепа на клуба от община В. Търново, която държи 34% от акциите в Дружеството. Сумата, която трябва да бъде гласувана от местния парламент ще бъде уточнена допълнително. Това стана ясно преди първата тренировка на отбора от зимната подготовка. За първи път "виолетовите" тръгнаха с водосвет за здраве и успех отслужен от отец Асен. Той специално освети икона на Свети Георги, която капитанът Петър Ванков внесе в съблекалнята. Футболисти, треньори и фенове хапнаха питка и мед и пийнаха по глътка червено вино с пожелание целта- влизане в "А" група да се реализира. През тази пролет се навършват 20 години от шампионската титла на "Етър" и 13 години от изпадането в "Б" група.

Изпълнителният директор на клуба Димитър Манолов призна, че с брат си Петър Христов са започнали преговори с настоящите собственици, за да получат част от акциите. Те трябва да бъдат финализирани до края на следващата седмица. Според него обаче резултатът от тях не е най- важното нещо, тъй като са поели по общ път и целта е колкото се може повече хора с възможности да подкрепят каузата "Етър- 24".

Чуйте още от Димитър Манолов в звуковия файл.

Димитър Манолов информира още, че има уверението на градоначалника д- р Румен Рашев, че Общината ще подпомогне финансово клуба.

Заместник- кметът Йордан Грозданов, съобщи че представлява д-р Рашев, който поздравява отбора и щом е поел ангажименти ще ги изпълни. Грозданов призова за обединение на всички за постигане на целта "А" група.

До утре Димитър Манолов трябва да получи отговор от защитникът Йордан Петков дали ще приеме офертата на "Етър- 24". Доскорошният капитан на "Славия" се раздели с отбора в края на миналата година и е свободен агент. Той е юноша на "Етър", а с настоящия треньор на "виолетовите" Велин Кефалов играха заедно във "Ворскла" /Полтава/ преди петнайсет години.

До 10- 11 януари ще стане ясно и дали Марио Близнаков ще дойде на "Ивайло". На този етап нападателят не се е разбрал с ръководството на "Пирин" /Гоце Делчев/ за разтрогване на договора си. Клубът от Югозападна България е общинска собственост и решаващата дума ще има кмета на града.

Общо 26 футболисти изведе старши треньорът Велин Кефалов за първата тренировка, която се проведе на стадион "Ивайло". За сега нови сигурни попълнения, освен подписалите още преди Нова година халфове от ФК "Равда"- Стамен Ангелов и Павел Алексиев.