Бенефисът на петимата бронзови от САЩ- 94 между 29 май и 1 юни
Бенефисът на петимата бронзови от САЩ- 94 между 29 май и 1 юни / netinfo
Бенефисният мач на петимата великотърновски футболисти бронзови медалисти от Световното първенство в Съединените щати- Красимир Балъков, Трифон Иванов, Илиян Киряков, Цанко Цветанов и Бончо Генчев ще бъде между 29 май и 1 юни, съобщи заместник- кмета Йордан Грозданов.
Той е получил картбланш от кмета д- р Румен Рашев, който е председател на сформирания вече Организационен комитет да движи нещата около футболният празник на стадион “Ивайло”. Г- н Грозданов е разговарял с Бончо Генчев, който в момента е треньор на английския “Хендън”и го е информирал за идеята. Междувременно първият българин играл във Висшата лига на Англия, заяви пред Дарик- рладио че е получил покана за бенефиса, щастлив е от решението на община В. Търново да подкрепи провеждането на прощален мач и ще се прибере за него. Бончо Генчев се надява по трибуните на стадион “Ивайло” отново да се съберат хиляди привърженици на футбола, както при посрещането на бронзовите медалисти през лятото на 1994 г.
Организаторите очакват до няколко дни потвърждение от Краси Балъков, който е треньор швейцарския “Санкт Гален”.
Подкрепа на идеята обеща президента на БФС Борислав Михайлов по време на посещението си в Дряново преди двайсетина дни. Предвижда се бенефисният мач да се проведе в края на май, като в него играят националите от САЩ- 94 срещу шампионския отбор на “Етър” от 1991 година. Красимир Балъков, Трифон Иванов, Илиян Киряков, Цанко Цветанов и Бончо Генчев, които са почетни граждани на В. Търново, ще изиграят по едно полувреме за двата тима.