90 мотоциклетисти идват на мотокроса за купа Елена
90 мотоциклетисти идват на мотокроса за купа Елена / netinfo

Около 90 мотоциклетисти очакват организаторите на състезанието по мотокрос за купа Елена, което ще се проведе през уикенда. В събота от 11 часа е тренировката, в неделя по същото време започва надпреварата. Със сигурност в старта ще участват повечето от най- добрите състезатели по мотокрос. Президентът на Федерацията по мотоциклетизъм Богдан Николов също пристига, като за него състезанието ще бъде генерално репетиция за догодина, когато е планирано шампионатът на България по мотокрос да стартира на 6 май под връх Чумерна
Пистата, която отговаря на всички изисквания за домакинство на кръгове от Световния шампионат е почти напълно готова, съобщи бившият национален състезател по този спорт Трифон Иванов. През последният месец по трасето, което на практика бе направено наново под ръководството на архитекта на писта №1 в света за мотокрос през последните две години “Горна Росица” край Севлиево- Тотьо Чакъров, работиха половин дузина тежки машини. Дължината на мотополигон “Елена” е 1710 метра, ширината 10- 12 метра. По трасето са разположени 14 скока, отводнено е с тръби с обща дължина 150 метра.
50- 55 километра в час е максималната скорост, която ще развиват мотоциклетите, като пистата не трябва да бъде нито по- бърза, нито по- бавна, за да приеме Световно първенство или купа, пише в регламента на Международната федерация.
Зад новата стартова бариера ще тръгват едновременно 40 мотоциклетисти.
Закритият паркинг вече е оборудван, а за догодина се предвиждат още строеж на блок за механиците, закупуване на необходимата техника за електронно времеизмерване и монтаж на поливна инсталация.
Покани да присъстват на първия официален старт за купа Елена, са получили кметовете на града домакин, В. Търново и Севлиево.