/ netinfo
За по-малко от две денонощия 54 човека се отзоваха на призива за кръводаряване за пострадалите от верижната катастрофа в неделя на главния път София-Варна край Ново село, съобщава 24 часа. Това се случва за първи път в последните няколко години, казаха от областната болница във Велико Търново.
 
Болницата се нуждае от кръв след вчерашната верижна катастрофа

Още в понеделник 36 човека са преминали през кръв центъра на МОБАЛ „Д-р Стефан Черкезов“, а днес преди обяд са се отзовали още 18. Веднага след тежкия инцидент, началникът на реанимацията на МОБАЛ „Д-р Стефан Черкезов“, д-р Сибила Маринова, призова в личния си профил във Фейсбук всеки, който може да дари, тъй като болницата има спешна нужда от кръв от всички групи.
 
Само за няколко часа постът й обиколи социалната мрежа и беше споделен близо 1000 пъти. По думите на д-р Маринова, тъй като групите „АБ“ и „А“ са изключително редки, болницата винаги има нужда от тях.
 
Четирима са пострадали при катастрофата край Ново село

Ръководството на болницата и лекарите благодарят на всеки, който се отзовал и е кръводарил. Бременната жена все още е с опасност за живота и остава в реанимацията на болницата. Съпругът й е с гръдна травма, но е стабилизиран. Другата жена, която е с травма на лицев череп, е била транспортирана в Пирогов, а най-леко пострадалият е напуснал болницата по собствено желание.