25-годишен намушкан с нож при пиянска свада в Павликени
25-годишен намушкан с нож при пиянска свада в Павликени / DarikNews.bg, архив

25-годишен жител на Павликени пострада при пиянска свада, съобщават от полицията. Снощи около 22.30 часа е получен сигнал на телефон 112, че млад мъж с инициали А. И. е с прободни рани от нож по главата и тялото, нанесени му от неизвестно лице.

Пристигналият на местопроизшествието автопатрул установил, че е възникнал скандал между пострадалия и 28-годишен криминално проявен за кражби и пречене на полицейски орган мъж от Нова загора. Свадата прерастнала в побой. Причината според участници и свидетели на случилото се е, че преди няколко дни павликенчанинът видял жена си в едно такси с другия мъж и неговата съпруга, които й услужили с превоз до аптека.

Снощи двамата съперници, придружавани от познати, се срещнали случайно на ул. „Ловец", като по-младият бил в явно нетрезво състояние. Между мъжете възниква спор, при който криминално проявеният извадил нож и намушкал жертвата в лявата предмишница и в областта на лявото ухо. Участниците в кавгата дали противоречиви показания за собствеността на оръжието на престъплението, което не е установено.

След инцидента нападателят се оттеглил в неизвестна посока. Приятели на пострадалия и свидетели на сбиването потърсили извършителя в дома му. Той обаче успял да се покрие от тях, но по-късно е заловен от полицейски служители в близкото с. Батак. Пострадалият е настанен за лечение в болницата в Павликени, без опасност за живота. В РУП Павликени срещу мъжа от Нова загора е заведено досъдебно производство  за причиняване на средна телесна повреда по хулигански подбуди.