19 присъди има зад гърба си задържаният при операция М.И.Л.Е.В. рецидивист
19 присъди има зад гърба си задържаният при операция М.И.Л.Е.В. рецидивист / Дарик нюз
19 присъди има зад гърба си задържаният при операция М.И.Л.Е.В. рецидивист
60544
19 присъди има зад гърба си задържаният при операция М.И.Л.Е.В. рецидивист
  • 19 присъди има зад гърба си задържаният при операция М.И.Л.Е.В. рецидивист

Шест кражби на леки автомобили, четири опита за кражби и една кражба от незаключен частен дом е извършил в рамките само на 5 дни Звезделин Методиев, съобщи шефът на Областната дирекция на МВР във В. Търново комисар Живко Коцев. 25- годишният рецидивист бе задържан вчера във влака София- Русе при специализирана полицейска операция.

Звезделин Методиев има 19 присъди зад гърба си за противозаконно отнемане на автомобили, взломни и обикновени кражби от частни домове. През периода 2002 - 2006 г. е пребивавал във Възпитателното училище интернат в Керека и от тогава до сега любим район за престъпленията му е великотърновска област. Последната си двегодишна присъда е изтърпял в плевенския затвор от който е пуснат на 26 октомври миналата година. Три дни по- късно е задържан в Г. Оряховица, като междувременно е откраднал две леки коли Фолксваген Голф и един микробус. Наложена му е постоянна мярка задържане под стража, която на 10 януари е променана в домашен арест първо от горнооряховския районен съд, а след това и от великотърновски окръжен съд, информира комисар Коцев. Темида отваря вратите пред него, като се позовава на съдебно медицинска експертиза, според която „лицето трябва да бъде в обстановка, която щади нервната му система и да му се осигури спокоен сън".

Методиев е пуснат, въпреки че няма постоянен адрес, а от десет години не пребивава и на адреса в личната си карта, който е в град Левски, каза още комисар Живко Коцев. Веднага след излизането си на свобода рецидивистът подхваща нова серия от кражби и вдига на крак полицията. Той задига подледовотелно Фиат Крома, Фолксваген Голф, Субару и други коли. Изоставя ги, след като им свърши горивото. Не успява да открадне Пасат, заради липса на акумулатор в автомобила, Голф пък се оказва повреден. Вчера сутринта прониква във Велико Търново в незаключено жилище и прибира пари, дебитна карта и мобилен телефон... След това „заема" друга кола, в която губи част от вещите.

Името на специализираната операцията М.И.Л.Е.В., при която е задържан Медотиев съвпада с фамилията на съдия Теодор Милев от Окръжен съд Велико Търново, който е участвал в разглеждането на промяната на мярката за неотклонение, но комисар Коцев помоли да не се търси подтекст в това. Абривиатурата М.И.Л.Е.В. означава Мастит Измамник Лицемер Е Вреден, обясниха от полицията.

Чуйте комисар Коцев в звуковия файл.