19-годишен културист е победителят в анкетата на Еврофутбол за спортен талант на публиката
19-годишен културист е победителят в анкетата на Еврофутбол за спортен талант на публиката / Дарик нюз
19- годишен културист е победителят в анкетата на „Еврофутбол" за „Спортен талант на публиката"
63050
19- годишен културист е победителят в анкетата на „Еврофутбол" за „Спортен талант на публиката"
19- годишен културист е победителят в анкетата на „Еврофутбол" за „Спортен талант на публиката"
  • 19- годишен културист е победителят в анкетата на „Еврофутбол" за „Спортен талант на публиката"
  • 19- годишен културист е победителят в анкетата на „Еврофутбол" за „Спортен талант на публиката"

19-годишният културист Веско Мънков е победителят  в анкетата на „Еврофутбол" за „Спортен талант на публиката". Допитването се проведе през първата половина на март в рамките на програма „Спортни таланти" на българския букмейкър. Роденият в Сухиндол първокурсник във ВТУ заслужи доверието на 580 души от общо над 6 000 участвали в гласуването. Така той стана 24-тият атлет, който се подпомага със средства по програма „Спортни таланти" на „Еврофутбол". Останалите 23-ма бяха избрани след общонационален конкурс.

По- рано днес той получи символичния чек на стойност 4 260 лева от ръководителя „Връзки с обществеността" на букмейкърската къща Елица Иванова. Церемонията се състоя в пункта на ул. „Георги Бакалов" в старата столица.

На нея присъстваха кметът на Сухиндол инж. Пламен Чернев, трикратният републикански шампион по класически културизъм Борислав Раянов, вицешампионът на България Николай Николов, треньорът на Веско във великотърновския клуб „Т- рекс" Петър Петров и др.

19-годишен културист е победителят в анкетата на "Еврофутбол" за спортен талант на публиката
netinfo

Кметът на Сухиндол инж. Чернев обяви, че общината се присъединява към инициативата и ще обезпечи Веско Мънков със спортна екипировка и средства за участие в турнири. Според него младежът ще бъде пример за подрастващите в района. Пламен Чернев разказа, че приключват тръжните процедури по два мащабни проекта, фининсирани по Програмата за селските райони, които ще създадът чудесни условия за спорт и отдих в Сухиндол. До година и половина трябва да бъде завършен спортен комплекс за 1 850 000 лева с нова фитнес зала, два плувни басейна, футболен терен, игрища за волейбол и баскетбол, както и тенис корт. Паралелно с това да месец започва строителството на полигон за пейнтбол с кула, траншеи, окопи и база за превземане, плюс въжен актракцион на стойност 305 хил. лева.

Чуйте Пламен Чернев в първия звуков файл.

От своя страна Веско Мънков благодари на „Еврофутбол" и на своите приятели, които са го подкрепили и заяви, че ще направи всичко възможно да не ги разочарова. Той си поставя като основна цел спечелване на републиканска титла за младежи и влизане в националния отбор по културизъм.

Още от него във втория звуков файл. 

Треньорът Петър Петров характеризира състезателя си Веско Мънков като отговорен и амбициозен младеж, който има всички качества, за да успее в културизма, още повече, че вече е получил и финансова подкрепа.    

Програма „Спортни таланти" е част от мащабния социален проект на „Еврофутбол" - „Печелиш и помагаш", който компанията развива от 2007 г. Тази година се провежда второто издание на инициативата, която подкрепя финансово надеждни родни спортисти. Програмата се реализира в партньорство с фондация „Работилница за граждански инициативи". Сред медийните партньори са Дарик радио и сайта www.gong.bg.