13- годишна великотърновка отива на летни Спешъл Олимпикс игри в Шанхай
13- годишна великотърновка отива на летни Спешъл Олимпикс игри в Шанхай / netinfo
13- годишната Цветелина Викторова от В. Търново ще бъде част от българската делегация за Световните летни Спешъл Олимпикс игри в Шанхай. Форумът в Китай ще събере над 7000 атлети с интелектуални затруднения и 40 000 доброволци, съобщи координаторът на Международната организация за Областта Стоян Денев. Игрите започват на 2- ри и ще продължат до 11-ти октомври. Българската делегация включва 12 атлети с интелектуални затруднения на възраст от 10 до 32 години, които ще участват в световните състезания по 5 вида спорт /плуване, лека атлетика, бадминтон, боче и тенис на маса/, 7 треньори и 2 ръководители на делегацията.
„На 27- ми септември летим за Китай. От 28- ми до 1 ще живеем в домовете на китайски семейства- доброволци, след което ще се настаним в Олимпийското село”, разказа Стоян Денев.
Цветелина Викторова е ученичка в Помощното училище „Теодосий Търновски” и ще се състезава на тенис на маса.
От 1 август „Спешъл Олимпикс България” стартира национална кампания „Сподели усещането” в подкрепа на атлетите, които ще ни представят в Шанхай. Благородната инициатива е и с медийното съдействие на Дарик радио.
Кампанията има за цел да набере средства за финансиране заминаването за Шанхай, с местни инициативи за локална корпоративна подкрепа за всеки атлет в 12 града, които са представени в българската делегация – Бургас, Стара Загора, Пловдив, Баня, Пазарджик, Плевен, Велико Търново, Русе, Търговище, Хасково, Варна и София. В петък кампанията тръгва и в Старата столица под патронажа на кмета д-р Румен Рашев.