12-годишна великотърновка спечели голямата награда на Движи се и победи
12-годишна великотърновка спечели голямата награда на Движи се и победи / netinfo

12-годишната Адрияна Ганчева от Велико Търново спечели голямата награда – велосипед от есенния етап на кампанията „Движи се и победи”. Името на момичето бе изтеглено по-рано днес чрез жребий от общо 103-ма участници, преминали и през трите маршрута на кампанията.

Организаторите връчиха още 10 награди за различните възрастови групи.
10-годишният Серафим Бабулков, ученик в Основно училище „Бачо Киро”, спечели наградата във възрастова група 4 – 10 години – органайзер и комплект тенис на маса.

Във възрастова група 11 – 14 години бе изтеглено името на 13-годишната Богомила Йорданова от Основно училище „Димитър Благоев”. Тя спечели клипборд и комплект тенис на маса.

15-годишната Мария Недева от Хуманитарна гимназия получи флаш-памет и клипборд във възрастова група 15 – 19 години.
От участниците между 20 и 45 години с награда барбекю се сдоби 37-годишната Христина Маринова, която работи в системата на МВР.

Туристически стол и пончо е наградата във възрастовата група от 46 до 64 години. Тя бе присъдена на 63-годишната Елисавета Михайлова от Горна Оряховица.

81-годишната Елисавета Димитрова от Велико Търново получи кафеварка, шах и чадър, като награда за участниците над 65-годишна възраст.
Измежду регистрираните 81 непушачи над 18 години бе изтеглено името на 60-годишната Елисавета Димитрова от Велико Търново, който спечели шах, чадър и комплект тенис на маса.

7 семейства се бориха за комплексната награда от албум, фотоапарат, туристическо одеяло, термос и комплект тенис на маса. Те вече са притежание на семейство Камен, Виолета и Михаил Найденови от Велико Търново.

Наградата за най-малък участник отиде при 5-годишния Лъчезар Гърбов от Велико Търново. Той вече си играе с нови хвърчило, топка, часовник и флумастери.
Награда получи и най-възрастният участник – Славка Иванова от Велико Търново, която е на 88 години и 8 месеца. Тя спечели албум, чадър и комплект кутии за съхранение на храна.

Специалната награда на Младежкия дом – раница, бе присъдена на Александра Атанасова, ученичка в 11-ти клас на Природо-Математическата гимназия „В.Друмев”. За най-активно участие с грамоти бяха отличени три училища от Велико Търново – „Бачо Киро”, „Димитър Благоев” и „Христо Ботев”.

В есенния етап на „Движи се и победи” се включиха общо 1021 души от трите общини – В.Търново, Г.Оряховица и Лясковец, сред тях и 9 семейства. Това е най-масовото участие в кампанията, която се провежда за осма поредна година, отчетоха организаторите. В проведените досега 15 етапа са взели участие 8601 човека.