1000 лева награден фонд разпределят на зимния турнир по футбол във В. Търново
1000 лева награден фонд разпределят на зимния турнир по футбол във В. Търново / Дарик нюз, архив

40 отбора от няколко населени места ще участват в зимния турнир по футбол във В. Търново. Жребият бе изтеглен вчера в Зоналния съвет на БФС във В. Търново, който организира надпреварата. Тимовете бяха разпределени в осем групи по пет.

Фортуна си направи шега с финалистите от приключилия преди Коледа турнир в Горна Оряховица „Лас Вегас" /Лясковец/ и „Ботев" /Дебелец/, като ги събра в предварителната група „А". В нея компания ще им правят още „Феърплей", „Ветеран турист" и „Килифарево".

В група „Б" са „Лайтс", „Сани трейд", „Гегитрейд", „Багатури" и „Спарта". В група „В" са миналогодишният победител „Болярско село", „Япистрой", „Автодизел", „Ноу Нейм" и „Аспирините", в група „Г" - „Лудата банда", „Афродита флора", „Щастливеца", „Водстрой" и „Тремол", в група - „Д" „Ел Класико", „Кантона", „Едуардс", „Спортно Търново" и „Дрийм тим", в група „Е" - „Долапчиеви", „Риболовен център", „Янтра" /Драганово/, „Паника" и „Севастократор", в група „Ж" - „Алекс ОК", „Банка ДСК и клиенти", „Янтра- 2" /Драганово/, „Алпласт" и „Импулс" и в група „З" - „Златарица", „Рейнджърс", „Сензация", „Захарни заводи" и „Джулюница".

Турнирът ще протече в две фази - групова и елиминации, които започват на 6 февруари. Играе се две полувремена от по 20 минути с 5 минути почивка, а всеки отбор е съставен от пет полеви играчи и вратар. Класирането става според нормативните документи на БФС - точков актив, директен двубой и головата разлика.

За първи път жребият за осминафиналите ще бъде дирижиран. Осемте завършили на първо място отбори ще бъдат в едната урна, а осемте втори - в другата, така че интригата ще се запази и няма да се противопоставят на осминафиналите два отбора от една и съща група.

Максималният брой футболисти в един отбор е 15 човека плюс водач и треньор, като само те могат да седят на резервните скамейки.

Забранява се използването на шпагат, който ще се санкционира с жълт картон и 2- минутно наказание. То ще следва само ако влизането е в противников играч, а при шпагат за спиране на топката без наличието на съперник санкцияняма да има. При статични положения противниковият играч трябва да отстои поне на два метра от топката. Наказанието за жълт картон е 2 минути, за втори жълт един мач, а за червен картон според степента на провинение.

Ако при елиминациите се получи равен резултат, продължения не се играят и се изпълняват по пет дузпи, а при ново равенство до пропуск. При опит или при саморазправа на състезател и/или ръководители съответният отбор се изважда от участие в турнира. Нямат право на участие футболисти, картотекирани като професионалисти в „А" и „Б" група за настоящия сезон. Момчета родени след 1 януари 1995 г. ще бъдат картотекирани само с декларация от родителите.

Куп познати имена има в съставите. Публиката в ДКС „В. Левски" ще види в действие бившите етърци Свилен Василев, Стефан Ангелов, Владко Атанасов, Марин Стефанов и др, прокуристът на „Етър- 24" Стефан Атанасов., вратарят Румен Русев, Емрах Шабан, Ивайло Донев, Ивелин Борисов, горнооряховските локомотивци- Аврам Аврамов, Йордан Петров, Георги Донев...

Първият мач е на 9 януари от 17 часа, като един срещу друг излизат „Лас Вегас" и „Ветеран турист". От 18 ч. играят „Лайтс" и „Багатури, от 19 ч. „Япистрой" и  „Ноу Нейм", а от 20 ч. „Лудата банда" и „Водстрой. Срещи ще има всеки делничен ден.

Наградният фонд предвижда премия от 400 лева за победителя, вторият отбор ще вземе 300 лв., а третият 200 лв. Най- добрият вратар и голмайсторът ще вземат по 50 лева.