1000 бели хризантеми получиха великотърновки от Патриотичния фронт
1000 бели хризантеми получиха великотърновки от Патриотичния фронт / Dariknews.bg

1000 бели хризантеми подариха на великотърновки кандидатите за народни представители от коалиция "Патриотичен фронт - НФСБ и ВМРО". Според познавачи, бялата хризантема е символ на честността. Обединение, коректност в отношенията, доброта и справедливост, управление с разум и честност декларират пред избирателите кандидатите за народни представители от Патриотичния фронт.

"Подарявайки цвете, искаме да вдъхнем малко кураж и оптимизъм на жените като по-добра част от човечеството. Отменихме всички тържествени и празнични мероприятия и решихме в това тежко време да направим жест на внимание към дамите във Велико Търново", каза доц. д-р Милен Михов, водач на листата на Патриотичния фронт в областта. По негови думи, подаръкът символизира уважение и обединение, но е и знак на преклонение пред загиналите при взрива във военния завод в Горни лом.

От години ВМРО закрива всяка от предизборните си кампании, подарявайки на жените цветя. Чрез този жест кандидатите за народни представители призоваха великотърновки да подкрепят Патриотичния фронт с номер 24 в бюлетината.