/
/ / община Бургас

Важен проект, който предстои да бъде изпълнен, е изграждането на младежки културен център. Той ще е място, където ще се провеждат културни събития от програмата на Община Бургас. Центърът ще разполага с подходящи зали, в които ще се провеждат бизнес форуми и обучения. Това стана на представянето на бюджета на Бургас за 2020 година пред граждани на комплекса. 

Много от събитията, които ще се организират на това място, ще са насочени към младите хора, подчерта зам.-кметът Йорданка Ананиева. Проектът ще се финансира по Норвежката програма, като Община Бургас ще осигури част от средствата от своя бюджет.

"Този проект е важен за нас, защото в "Меден рудник" има изключително много млади хора, които в момента няма къде да се събират. С реализирането му ще дадем възможност да се организират различни събития като концерти, театрални постановки. Предвидена е и част за настаняване на гостуващи групи и състави и споделени офиси за бизнес инициативи", каза още Ананиева.

Община Бургас работи за реализирането на друга мащабна инвестиция, каквато е разширяването на Индустриалния и логистичен парк. Неговата втора фаза на развитие предвижда изграждането на промишлена зона при пътния възел Бургас - Средец - Созопол. Това ще даде възможност за разкриването на нови работни места, обясни зам.-кметът инж. Чанка Коралска.

В ход е и проектирането на двете кръгови кръстовища, които ще бъдат изградени на бул. "Захари Стоянов". Едното ще е при отбивката за квартал "Горно Езерово", а другото при ул. "Георги Попаянов". Продължават и инвестиционните проучвания за изграждането на обхода на "Меден рудник".