/ Дарик Варна, архив
214 нарушения са констатирани във Варненско по време на специализираната полицейска операция „24 часа контрол на скоростта“, която стартира вчера и завърши тази сутрин.

При един от случаите е констатирано превишаване на разрешена за движение скорост в градски условия с повече от 50 км./ч, съобщиха от варненската дирекция на МВР.  

За срок от 24 часа бяха обхванати 28 точки за контрол, разположени на територията на област Варна. За времето, в което се проведе операцията, на територията на областта са настъпили общо 21 пътни инцидента, като от тях едно е с пострадали граждани.

Превишената или несъобразена скорост е установена, като една от най-честите причина за възникването на тежки пътно-транспортни произшествия.

Акцията се проведе едновременно в няколко европейски държави и е организирана от Европейската мрежа на службите на пътна полиция /TISPOL/. По време на специализираната операция се осъществи контрол върху скоростта на моторните превозни средства в населените места, по главните пътища и автомагистрали, както и по третокласната пътна мрежа.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК