/ www.varnacouncil.bg
Община Варна обявява конкурс за изработване на лого за титлата "Варна- Европейски град на спорта 2019 г." (Varna European city of sport 2019). Целта е стимулиране на креативните способности на децата и младите хора и мотивиране на стремеж за творческа активност. В конкурса могат да се включат учениците от V до ХІІ клас, от възпитаници на извънкласни коли, читалища, студия, както и студенти от варненските висши училища.

Творците могат да използват всички видове техники на изящните и приложни изкуства, както и дигитални технологии. Всеки участник може да предложи по една идея за лого, в което трябва да бъде изписана и титлата „Варна – Европейски град на спорта 2019 г". Задължителна е  придружаващата информация -  три имена и телефон за връзка с участника, както и кратко текстово описание с идея, послание (файл – текстов формат).

Логата ще бъдат оценявани по следните критерии: тематичност (да отговарят на зададената тема), художествени качества, техничност (качество на изображението, образ в анфас, профил и 3D). Жури от експерти от Община Варна и Обществения съвет по спорт към Община Варна ще разгледа и номинира най-добрите. За първо място наградата е 500 лв., а за второ и трето място съответно – 250 и 150 лв. Ще има и поощрителни награди.

До надпреварата няма да бъдат допускани проекти, които не отговарят на условията за участие, които не са създадени специално за конкурса, които са интелектуална собственост на трети лица или са били показвани публично преди началото на конкурса.  

Крайният срок за подаване на проектите е  15.03.2018 г. в Юнашкия салон, ет. 2,  бул.“Христо Ботев“ 1 , дирекция „Спорт”, или на e-mail: sportvarna@abv.bg.  След обявяване на резултатите от конкурса, спечелилите проекти стават собственост на Община Варна.  За въпроси и допълнителна информация кандидатите могат да се обръщат към младши експерт Мила Цонева на тел.: 052/820 806 и e-mail: sportvarna@abv.bg