Аспарухов мост
Аспарухов мост / netinfo
Пълна неизвестност витае около следващия етап от ремонта на Аспарухов мост. Очакванията за него бяха, че ще започне през след края на летния сезон, но в Областно пътно управление във Варна нямат никаква информация за началото на строителните дейности. 

„За момента няма индикации, че предстои ремонт, нито на коя част от моста”, коментира пред Дарик шефът на ОПУ инж. Румен Илиев. Той не знае и кой трябва да бъде следващият участък, който трябва да бъде преасфалтиран. 

Варненски професор с три предложения за облекчаване на трафика по моста

На Илиев му предстоят разговори в София тази седмица, след които щял да има повече яснота. Евентуалното започване на строителните дейности изисквало голяма подготовка, добави още той.  

След ремонта през пролетта е останала за довършване фугата на едно от съоръженията, за която тогава не са стигнали средствата. 

Колко ще струва изграждането на тол системата?

Още в средата на месец август министърът на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков заяви във Варна, че през есента ще продължи ремонтът на Аспарухов мост. По думите му тогава последният етап на реконструкцията трябваше да бъде през следващата година. Нанков обяви, че са необходими 20 млн. лв. за оставащите дейности.