/ Дарик Варна, архив
Част от преподавателите в Техническия университет възразиха срещу номинацията на проф. Николай Джагаров за присъждане на индивидуална награда „Варна” за постижения в областта на електротехниката. На заседание на Общинския съвет, на което бяха утвърдени номинираните за престижното отличие в сферата на културата и образованието доц. Румен Киров от ТУ обясни, че Джагаров не заслужава наградата.

Местният парламент гласува номинациите за награда „Варна”

Има доказателства, че преди години Джагаров е плагиатствал от наши и чужди учени, което е недопустимо, посочи Киров. Като преподавател в ТУ той е бил и наказван. Възражението срещу номинацията е било изпратено в местния парламент.

Утвърдиха номинациите за награда “Варна” в сферата на науката и образованието

Награда „Варна” касае постижения за едногодишен период и няма отношение към това какво се е случвало преди десетки години, защити номинацията на проф. Джагаров председателят на комисията по образование Славчо Славов.

"Освен това, номинацията на професора се прави от колектива на Военноморското училище", поясни той. В крайна сметка съветниците гласуваха анблок всички номинации и така утвърдиха и спорната.