/ снимка: Live.varna.bg
"Новият булевард „Васил Левски” спестява на шофьорите поне половин час престой в задръстванията в пиковите часове", заяви кметът на Варна. В първия работен ден след откриването на отсечката той лично е проверил дали има затруднения в трафика. 

Арх. Бузев: Четири минути отнема цялото трасе на бул. "Левски" при скорост 60 км/ч

„Тази сутрин бях на кръстовището с булевард „Цар Освободител” и нямаше абсолютно никакво натоварване. Живущите в района дойдоха и обясниха досега какви задръствания, шум и замърсяване на въздуха е имало всяка сутрин.

На много хора не им се вярваше, че този мащабен проект ще се случи. На много хора не им се искаше той да се случи и се опитваха всячески да пречат. Естествено, сега се опитват да го окепазят”.

Сложиха камера за скорост на новия булевард

В рамките на около месец се очаква да стартират процедурите за избор на изпълнител на нови сгради на Регионалната библиоте „Пенчо Славейков” и на Математическата гимназия „Д-р Петър Берон”.

При финансирането на двата проекта ще се разчита на държавна помощ, каза още Портних. Той добави, че вече се подготвя и международния конкурс са визията на т. нар. Дупка в центъра на Варна. 

Ремонтът на Аспарухов мост се отлага

„Спекулации са, че там ще се строят небостъргачи и молове. Това ще бъде част от градската среда и всички заедно ще можем да изберем най-добрия проект от всички предложени”.