/ Дарик Варна
Невидими за шофьорите остават важни знаци като „Стоп” и за наличие на пешеходна пътека

Пътни знаци и дори светофарни уредби във Варна остават невидими за шофьорите. Неокастрени клони скриват отчасти знаците и светлинната сигнализация край пазара на бул. „Чаталджа”, видя репортер на Дарик.
Дарик Варна

На други места надвиснали клони скриват изцяло пътните табели и някои са абсолютно „невидими“ от обгърналата ги растителност. Кратък обход на Дарик установи няколко такива случая на централните улици „Княз Ал. Батенберг”, „Хан Крум”, „Васил Друмев” и  „Македония”.
Дарик Варна

Дарик Варна

Ограничената видимост към знаците може да доведе до пътен инцидент. Обгърнатите в зеленина знаци са истински капан за шофьорите, които забелязват табелите или твърде късно, или въобще ги подминават, заради тяхната  невидимост.
Дарик Варна

Невидими за шофьорите остават важни знаци като „Стоп” и наличие на пешеходна пътека, за еднопосочно движение и забранено спиране.
Дарик Варна

Слушатели на Дарик сигнализираха и за избуяла растителност на ул.”Девня”, между Аспаруховия мост и ЖП Гарата.

Всички получени сигнали за подобни проблеми се подават към фирмите изпълнители. Всеки месец районните администрации правят организация с възлагателни писма и седмични графици. Това заяви за Дарик Петър Гърбузов, шеф на общинска дирекция "Инженерна инфраструктура и благоустрояване".

Дарик Варна

Преди сезона проблемът с ограничената видимост към светофарите е бил решен с резитба на надвисналите клони, обясни общинският началник. 
Дарик Варна

След подаване на сигнал от наша страна до администрацията на район „Приморски”, в който попада бул.”Чаталджа”, вчера от там увериха, че ще вземат мерки и най-късно днес екип с автовишка ще се извърши аварийна сеч в района.