/ http://dinnerinthesky.bg/
Удоволствието да поглезиш сетивата си на 50 метра над земята започва от 99 лева
Предпочитаната сред най-елитните туристически дестинация по света атракция от днес ще радва и варненци. Става въпрос за небесен ресторант, какъвто има  в Брюксел, Париж, Рим, Лас Вегас, Дубай, ЮАР и други градове в света.
 
Dinner in the sky (Вечеря в небето) е кулинарен спектакъл, който предлага съчетание от адреналин и гурме изживяване на 50 метра над земята. Атракцията представлява платформа с размери 14 на 5 метра. Издига се над земята с помощта на кран.

80-тонен кран вдига платформата
80-тонен кран вдига платформата Дарик Варна

Платформата на Dinner in the sky побира 22 души около масата с трима души персонал по средата - главен готвач, сервитьор и домакин. Пътешествието в облаците над Варненския залив е гарнирано и с музика. Пушенето обаче е забранено, а на гостите се разрешава да вземат със себе си само телефон.
 
Конструкцията е обезопасена според всички европейски стандарти. Всяка седалка има свободно движение от 180 градуса и е оборудвана с 4-точков колан, разкри Иван Йотов, изпълнителен директор на Dinner in the sky Bulgaria. Той обясни, че няма ограничение за възраст и тегло, а само за ръст – минимум 150 см, за да бъде подсигурен човек на седалките.

Небесен ресторант е най-новата атракция във Варна
Дарик Варна

Вечеря в небето у нас се предлага от 2008 г., само в София и само за корпоративни клиенти. За първи път във Варна атракцията ще е достъпна за всички желаещи.
 
Посетителите ще имат избор между две менюта -  коктейлно меню с гастроспециалитети и 5-степенна гурме вечеря. Топ глезотията си има и топцени. Те започват от 99 лева на човек (за коктейл) и стигат до 199 лева (за вечеря).
 
Вечерята трае час и 15 минути, а коктейлите – около половин час. Ако някой се почувства дискомфортно, платформата се спуска и може да слезе. Периметърът отдолу е обезопасен, въпреки че опасността от падане на чинии или чаши е минимална. Дъжд, вятър и гръмотевици са атмосферните условия, при които небесният ресторант не функционира.

Небесен ресторант е най-новата атракция във Варна
Дарик Варна

Ще има 5 качвания на ден – 4 коктейла и една вечеря. Първата сесия е в 16,00, а последната– в 22,30 часа. Интересът към атракцията е сериозен. За сесиите днес има свободни места само за единия коктейл. Засега за атракцията са се записали предимно варненци, разкри още Йотов.
 
На небесния ресторант през следващите две седмици ще се качат и популярни български готвачи. За Деня на Варна пък за варненци ще има специална изненада, която се организира с Общината.
 
Небесният ресторант ще бъде в морската столица  до 15 август. Изграден е в атракционната зона на пристанището. Амбицията на организаторите е екстрата да стане традиционна за Варна. 

По време на вечеря в небето конструкцията тежи около 6 тона
По време на вечеря в небето конструкцията тежи около 6 тона Дарик Варна

Dinner in the sky е част от програмата на „Варна – Европейска младежка столица”.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК