/ live.varna.bg
Над 160 деца от IV клас, на възраст 9-10г., ще участват във втория кръг на спортния празник „Бързи и сръчни“. Организатор е дирекция „Спорт“ на Община Варна със съдействието на Регионалното управление на образованието. Състезанието ще се проведе от 15.00 до 16.30 часа в многофункционална спортна зала на Първа езикова гимназия и има за цел да популяризира активния и здравословен начин на живот сред малките ученици.

Проявите от втори кръг на спортен празник „Бързи и сръчни“ за III, II, I клас ще се състоят съответно на 23-ти, 28-ми март и 4-ти април, отново в залата на Първа ЕГ.  През месеците април и май е заложен и финалният трети кръг, в които ще бъде излъчен и комплексен победител между училищата за всяка възраст по отделно, а състезателите ще участват в теглене на томбола с много предметни награди.
 
Представителните отбори на училищата, които се включват в състезанието, се състоят от 5 момчета и 5 момичета от клас, които трябва да преминат по най-бързия начин по състезателно трасе включващо: спринт, слалом, провиране, прескок и др.