Как ще изглежда новият бул.”Левски”
Как ще изглежда новият бул.”Левски” / Фейсбук, Иван Портних
Булевард „Васил Левски” ще бъде готов до края на годината или най-късно в началото на следващата, заяви в интервю за предаването „Зала Пленарна” по Дарик зам.-кметът на Варна по инфраструктурата инж. Христо Иванов. Първоначално поставеният  срок за завършване на мащабния проект беше 15 август, но отчуждителните процедури са забавили изпълнението му. Съдебните дела вече са приключили, но собствениците на 12 имота още не са ги напуснали. Законът им позволява да останат в тях до 3 месеца, след като получат определеното им обезщетение.   

Сбъркан ли е проектът за булевард "Левски"?

„До 15 август ще е готов участъкът межди улиците „Подвис” и „Прилеп”. Работим усилено и по останалите участъци на булеварда. Между „Владислав Варненчик” и „Георги Пеячевич” ще бъде изградено локалното платно и част от част от основното трасе. Ако няма проливни дъждове, ще приключи поставянето на хидроизолации и довършителните работи на мостовите конструкции на „Владислав Варненчик”  и „Сливница””, заяви Иванов. 

Продължава строителството на бул. „Левски“, готовите участъци ще бъдат пускани поетапно

Честите спиранията на водата
на абонатите в районите около строителството на булеварда са неприятни, но това е рискът на строителството, каза още зам.-кметът. 

Арх. Виктор Бузев: Бул. "Левски" ще е готов напролет

Ремонтите на булевардите „Осми приморски полк” и „Народни будители” трябва да приключат до края на годината. Заради рехабилитацията на отсечката в квартал „Аспарухово” планираният за есента ремонт на Аспарухов мост ще бъде отложен.   

Готови са два от инфраструктурните проекти в "Аспарухово" (СНИМКИ)

„Той е ангажимент на агенция „Пътна инфраструктура”. Строителните дейности там няма да започнат, докато не завърши ремонтът на „Народни будители”, защото в квартала действително ще стане изключително голямо задръстване”

До края на годината предстоят още ремонти на централните улици „Михаил Колони и „Цар Симеон”, както и на междублокови пространства в районите „Младост“, „Владислав Варненчик“ и около ул. „Георги Бенковски”

Шест месеца по-късно: Още не е започнал ремонтът на опасната сграда на варненско училище

Учениците от начално училище „Васил Левски”, които бяха преместени заради опасната сграда, ще могат да се завърнат в класните стаи в месец декември. Ремонтите на другите училища в града трябва да приключат до началото на учебната година, добави още Христо Иванов.