/ / арест / ThinkStock/Getty Images
Варненският окръжен съд определи мярка за неотклонение „Задържане под стража“ за укрилия се водач, причинил смъртта на дете в пътно-транспортно произшествие, съобщиха от  Окръжната прокуратура във Варна. По тяхно искане спрямо 42-годишен мъж бе приложена най-тежката мярка за процесуална принуда.

Изправят пред съда шофьор, причинил смъртта на момче в катастрофа

Водачът причини в пътно-транспортно произшествие смъртта на дете в Игнатиево. Той е избягал от местопроизшествието на 5 юли и се укрива цели 11 дни. По време на съдебното заседание за определяне на мярката за неотклонение стана ясно, че обвиняемият е осъждан многократно, включително и за шофиране на автомобил под влияние на алкохол. 

Досъдебното производство е било образувано още на 5 юли в Районната прокуратура във Варна за телесна повреда на пострадалото момче. След смъртта на момчето на 16 юли в болницата, където е било прието с опасност за живота, с множество фрактури на крайници и луксация на двете рамена, делото е било изпратено по компетентност в Окръжната прокуратура.  

Тежкото пътно-транспортно произшествие от 5 юли тази година е станало около 0:45 часа в Игнатиево. Той като водач на лек автомобил „Рено“ по време на движението си блъснал непълнолетното момче, което се е движило по пътното платно. След инцидента мъжът не спира, изминава метри с тялото на момчето върху капака на колата си, а след това се укрива от органите на реда. 

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК