Задава се нов протест в защита на Иракли и Морската градина
Задава се нов протест в защита на Иракли и Морската градина / netinfo

Втори само за тази седмица протест срещу застрояването на плажа Иракли ще се проведе във Варна в четвъртък. Сборният пункт за демонстрацията е общината в 17,30 часа. От там половин час по-късно се предвижда да тръгне 30-минутно протестно шествие с маршрут "Севастопол" - Операта - "Севастопол".

„Тъй като строежите на Иракли бяха спрени само временно, ние няма да спрем до победата! Нека дадем глас и против нередностите, които все още кипят в милата ни Морска градина! За да покажем, че сме всички заедно, за Иракли, за Планината, за Морската - ЗА ПРИРОДАТА", се отбелязва в поканата за протеста. Организацията отново върви в социалната мрежа Facebook.

Няколко десетки граждани се събраха в понеделник вечер на протеста срещу застрояването на Иракли. Те проведоха протестнмо шествие от площад „НЕзависимост" до общината. Плакати бяха опънати и в защита на Паша дере и Морската градина във Варна. Организатор на протеста бе гражданска инициатива „Да спасим Иракли". Подобни шествия се организираха и в София и Пловдив.