/ БГНЕС
Турнето на Лили Иванова отново „акостира“ в Летния театър на Варна. След концерта на 16 юли, певицата за втори път това лято препълни партера и балкона на откритата сцена в Морската градина.

Дойдоха да я чуят стари и млади, които пяха заедно с нея и танцуваха на песните ѝ. Сред зрителите бе и малката Лили Иванова – момиченце на една годинка, което е от София, но е с родителите си край морето. Семейството аплодира силно изпълненията, а малката Лили бе вдигната високо, което привлече вниманието на певицата и камерите. 

И този път Лили Иванова започна своя концерт с най-новите композиции от репертоара си. След това представи на публиката музикантите от триото „ЛаТиДа“ и „Li Orchestra“, които я съпровождат на турнето. За Ангел Дюлгеров, който свири на китара и цигулка, тя изтъкна, че е аранжор на програмата ѝ от повече от десет години, Орлин Цветанов е на цигулката, Росен Ватев - ударни, Иван Йорданов - Чери – китара. Огнян Енев е „4 в 1“, каза Лили Иванова – композитор, пианист, тромпетист и саксофонист, а Веселин Веселинов-Еко нарече "басиста на България". 

И вторият концерт на Лили Иванова във Варна накара публиката да пее с нея вечните хитове „Щурче“, „Детелини“, „Ветрове“ и „Панаири“ и накрая бе украсен с бисове, след като зрителите аплодираха дълго и викаха „Още“. Певицата им отвърна: "Прекрасни сте! Ще дойдем пак."

Националното турне на Лили Иванова започна в родния ѝ град Кубрат на 14 април. След Варна предстои Стара Загора, а през октомври са концертите в Хасково, Ямбол, Сливен, Смолян, Панагюрище, Сандански, Благоевград. През ноември Лили Иванова ще бъде на сцените в Шумен, Русе и Добрич. Кулминацията на турнето ще е в София на 4 декември в зала „Арена Армеец“.
БТА